Stock Luyckx: “Implementatie verliep vlekkeloos en het resultaat is verbluffend”

Stock Luyckx is een doe-het-zelf groothandel in Lommel. Aangezien het aantal diefstallen (dagelijks) de spuigaten uitliep en het bestaande camerasysteem geen soelaas bood, zochten ze een nieuw camerasysteem.

Ben Luyckx: “Via een klant in Gent kwamen we terecht bij Visuatech. We wisten dat zij ook grote projecten zoals voetbalstadions perfect afgewerkt hadden, dus onze 92 camera’s zouden dan ook geen probleem mogen zijn. We hebben ons probleem uitvoerig besproken. Het feit was dat wij sommige gedeelten van ons magazijn niet afgedekt hadden met camera’s en dat we geen programma voor gezichtsherkenning hadden. Visuatech stelde een plan op waarbij al onze problemen werden opgelost via een slim camerasysteem. De implementatie van dat plan verliep vlekkeloos en het resultaat is verbluffend. Vrijwel onmiddellijk hadden we iemand te stekken. We hebben die toen – weliswaar onherkenbaar – op Facebook gezet met de boodschap dat hij het gestolen goed binnen de week mocht terug brengen. Anders zouden we hem herkenbaar maken. Twee dagen later is hij het gestolen goed komen terug brengen. Dat heeft een enorme publiciteit in de media met zich meegebracht met als gevolg dat het aantal diefstallen al met 50% gedaald is. Het systeem is niet goedkoop, maar als je weet dat we enkele jaren geleden een inbraak hebben gehad die ons 100.000 euro heeft gekost en dat zoiets met dit systeem niet meer waarschijnlijk is, dan betaalt het systeem zichzelf terug.”

Sam Lietaert is bedrijfsleider van Campro, het bedrijf dat de installatie van het systeem op zich nam. Dankzij hem en zijn team liep het project op wieltjes. Campro koos voor Visuatech omwille van de uitgebreide ondersteuning: “Visuatech heeft in dit project echt met ons meegedacht om het beste slimme camerasysteem te installeren dat het meest geschikt was voor deze klant. Wij kunnen bij hen altijd voor de nodige ondersteuning, of het nu gaat over technische opleidingen of uitvoering. Daarom is het fijn samenwerken.”