“Bij een concept met meer dan 200 camera’s, ligt onze focus bij het snel en efficiënt terugvinden van beelden.” – Jan De Wilder (GDW Security nv)

Voorstelling Stock Ath
Stock Ath is een familiebedrijf dat zich bezighoudt met de verkoop van allerhande bouwmaterialen en -machines voor professionals en consumenten. Het bedrijf startte in 1986 met een beperkte oppervlakte van 1.000 m² maar is ondertussen uitgegroeid tot maar liefst 20.000 m².  Ruimte aldus voor een zeer breed assortiment waarin we onze klanten adviseren dankzij onze ervaring en deskundigheid  Het bedrijf is verdeeld in 2 afzonderlijke gebouwen, die als één site worden beheerd.

Huidige situatie
De laatste jaren is er veel geïnvesteerd in camerabewaking, maar door het grote aantal camera’s is er behoefte aan gebruiksvriendelijke en “intelligente” software voor het terugzoeken van beelden. Er zijn ook “risicogebieden” in het gebouw die conceptueel moeten worden ontwikkeld als uitbreiding van de huidige installatie.

Noden van de klant
De vraag is dus tweeledig:

– Implementatie van nieuwe, krachtige software voor videobeheer op de bestaande camera’s, met de bijbehorende opnamehardware.

– Uitbreiding van het concept naar verschillende locaties en ondersteuning van de ontwikkeling van een totaalconcept om het gebruik van de camera’s te optimaliseren.

De huidige doelstellingen voor de camera’s worden als volgt beschreven:

– toezicht op de beveiliging van het commerciële terrein rond het gebouw,

– ongeoorloofde toegang tot het terrein ontmoedigen,

– en de in- en uitgang controleren.

Toepassingen
We komen al snel tot de conclusie dat we, gezien de grootte van het gebouw en de doelstellingen van de klant, veel camera’s nodig hebben om alles te beveiligen. Afgezien van de juiste materialen die de kwaliteit van het beeld waarborgen, is het ook van groot belang dat er een zeer eenvoudige en doeltreffende manier is om de beelden te analyseren en te doorzoeken. Dit is voor ons de aanleiding om te kiezen voor een installatie met “intelligente” analysecamera’s.

Wij hebben een concept met meer dan 200 camera’s, waarbij het snel en efficiënt terugvinden van beelden zeer belangrijk is. Wij gaan ervan uit dat de kwaliteit hiervan voldoende is, maar als u uren bezig bent om de juiste beelden te vinden, zal het nooit efficiënt worden gebruikt.

De EOCORTEX-software zal analyses van de opgenomen beelden kunnen uitvoeren en de gebruiker kunnen helpen bij het zoeken naar specifieke beelden. Dit voordeel maakt het aantal camera’s irrelevant in het totale beheer.

Wij bieden de ST type software aan, de krachtigste en meest functionele versie van de Eocortex software. De ST Software wordt geleverd met verschillende gratis intelligente modules.

Concept
Op basis van het overzicht gaan wij ervan uit dat er momenteel 105 camera’s zijn aangesloten. Deze hebben een resolutie van 3MP (medium) en zijn van het merk VIVOTEC. De uitbreiding van het concept met 97 camera’s is reeds in de servercapaciteit ingecalculeerd en wij houden rekening met een mogelijke uitbreiding van de configuratie met ongeveer 20% in de toekomst. De extra ruimte op de server leent zich ook voor het veranderen van de camera’s naar een hogere resolutie versie.