In het Heilig Hart Ziekenhuis in Lier was het bestaande systeem van bewakingscamera’s verouderd, moeilijk beheersbaar en aan uitbreiding toe. 

Steven Witters (Clusterverantwoordelijke ICT): “Het gevraagde systeem moest in de toekomst onder andere ook gebruikt kunnen worden voor monitoring van patiënten, rekening houdend met de geldende wetgeving.  De vraag naar mogelijke leveranciers was om een bewakingscamera systeem te implementeren dat flexibel, intelligent en gebruiksvriendelijk is.”

Uitwisseling beelden

“In eerste instantie kozen we voor een nieuw camerasysteem dat enkel voor bewaking van publieke ruimtes zou ingezet worden.  Het doel was een verhoogde veiligheid in en rondom het ziekenhuis, een eenvoudiger beheer van de camera’s en een vereenvoudigde selectie en uitwisseling van beelden met de politiediensten.”

Prijs/kwaliteit en flexibiliteit

“We zijn uiteindelijk een samenwerking aangegaan met Netconnect en de producten van Visuatech omdat het systeem vele mogelijkheden toeliet. Elke camera kan op het systeem aangesloten worden losstaand van het merk.  Ook de flexibiliteit naar uitbreidingen toe is een grote meerwaarde.”

Vertrouwen

“Bovendien hadden we vertrouwen in de firma aangezien ze reeds naar ieders voldoening werken aan het ziekenhuis hadden uitgevoerd. We zijn zeer tevreden over het geleverde werk. In die periode was de spoed aan het verbouwen zodat er geen rechtstreeks zicht meer was op de inkom en parking. De camera’s bleken van grote meerwaarde voor het onthaal van spoed.”

Feedback Installateur NetConnect

Samenwerking

De samenwerking met Visuatech bestaat al een ruime 2 jaar en verloopt voortdurend goed. Als partner ondersteunen zij ons altijd waar nodig, zowel voor praktische zaken als voor configuratie en fine-tuning. 

Integratie van 45 naar 60 camera’s

“Voor het Heilig Hart Ziekenhuis in Lier hebben we gekozen om een makkelijk uitbreidbaar systeem te plaatsen, zodat het gaandeweg steeds aanpasbaar is. We hebben voor het video management systeem gekozen en werken met het multi-server principe. Zo zijn we gestart met een 45 camera’s en zitten we nu toch al vlot aan een 60 tal.” – Tom Van Looy, NetConnect

Visuatech heeft samen met NetConnect het project uitgewerkt en aangeboden aan de klant. Voor meer informatie te kunnen verlenen aan de klanten werd de Demo bus van Visuatech ingeschakeld.  

Voordelen van de samenwerking

De grote kennis in-house is een waardevol pluspunt. Visuatech biedt verschillende mogelijkheden aan om hun producten op een toegankelijke manier voor te stellen aan de klant. Voor installateurs zijn er tal van documenten en tools om onze calculatie te vereenvoudigen.