De ziekenhuizen Sint-Elizabeth ziekenhuis en het Sint-Michiel ziekenhuis, beide in Brussel, wilden het bestaande concept van de camerabewaking grondig hervormen. De bestaande situatie omvatte immers hoofdzakelijk analoge camera’s die een ondermaatse beeldkwaliteit hebben waardoor het hele systeem eigenlijk geen grote meerwaarde meer heeft. Het management ging daarvoor te rade bij GDW Security. Na grondig onderzoek opteerde GDW Security voor een uitgebreid netwerk van intelligente camera’s met een VMS van Visuatech. 

Videobeveiliging in ziekenhuizen vraagt om intelligente camera’s

Jan De Wilder (GDW Security): “Al snel was duidelijk dat, gezien de grootte van het gebouw en omgeving en de doelstellingen van de klant, er aardig wat camera’s nodig zouden zijn hebben om alles te borgen. Van zeer groot belang waren enerzijds de juiste materialen die voor kwalitatieve beelden zorgen, en anderzijds een eenvoudige en performante manier om de beelden te kunnen analyseren en op te zoeken. Daarom werd gekozen voor een installatie met intelligente camera’s.”

Meerdere doelstellingen van cameratechnologie in ziekenhuizen

De doelstellingen van de camera’s zijn divers van aard:

  • Afschrikking voor vandalisme en diefstal,
  • Bewijsmateriaal na incidenten op ‘publiek toegankelijke gedeelten’
  • Herkenning en identificatie van personen en voertuigen,
  • Controle van anomalieën (achtergelaten objecten, schade,..)

Snel en efficiënt beelden terug vinden met slimme cameratechnologie

Jan De Wilder: “De camera’s worden aangestuurd door de slimme software. Die staat voor een schaalbaar, betrouwbaar, krachtig en flexibel Video Management Systeem. Door toepassing van geavanceerde Video Analytics bespaart de klant daarnaast ook nog eens op beheerskosten. Naast videobeelden is het namelijk ook mogelijk om op basis van metadata te zoeken, waardoor je adequaat kan opvolgen. De verschillende video analytics laten toe heel snel te vinden wie of wat je zoekt. Hiermee stopt het tijdperk van zelf uren spenderen bij het terugzoeken van beelden.”