AS Adventure: Moeiteloos criminele incidenten analyseren

Luxemburg

22 IP-camera’s

Grote winkelketens kampen steeds meer met een vloedgolf aan diefstallen die de bedrijven gigantisch veel geld kosten. Zeker wanneer diverse vestigingen in andere landen dan het hoofdkantoor gevestigd zijn. AS Adventure zit met zetel in Brussel en 49 vestigingen in België, Luxemburg en Frankrijk in zo’n positie. Het management vond het steeds lastiger om vanuit Brussel winkels in bijvoorbeeld Luxemburg, Nice of Bordeaux aan te sturen.

Bij de opening van een nieuwe vestiging in Luxemburg besloot het bedrijf om de koe bij de horens te vatten en sloot het een contract met integrator GDW Security uit België, een van de marktleiders op vlak voor videobewaking en geïntegreerde beveiliging in de Benelux.

De specialiteit van GDW Security is het gelijktijdig oplossen van een maximale aantal problemen door gebruikmaking van IP-camera’s en onze slimme software met ST-licentie. Dat maakt het mogelijk om goederen die de meeste aandacht van dieven krijgen perfect te monitoren, winkeldieven in het archief op te zoeken personeelsactiviteiten te monitoren van op afstand. Dat zulks mogelijk was in zo’n enorme winkel als die in het Centre commercial de La Cloche d’Or met slechts 22 camera’s, is te danken aan het gebruik van de Fisheye Dewarping-module. Dankzij die module vervangt een enkele hardware camera vier virtuele camera’s. Deze software zorgt ervoor dat de beeldkwaliteit niet verslechtert en het beeld niet wordt vervormd.

De onmiddellijke rapportering via e-mail of sms aan een verantwoordelijke bij een alarm én het snel en efficiënt zoeken naar relevante beelden na een incident is van het allergrootste belang. Vandaar dat GDW koos voor ST-licenties met de intelligente zoekoptie.

Verdeler: Visuatech

Integrator: GDW Security