Eocortex, specialist op vlak van video management software en de aansturing van slimme camera’s, houdt constant de vinger aan de pols om de noden van de markt en de klanten te kennen en daarop in te spelen met innovatieve oplossingen. Dat konden we onlangs horen tijdens een Eocortex webinar gewijd aan het thema ‘What to expect in the nearest future and how to influence it’. Kon je er niet bij zijn? Dan lijsten we hier de nieuwste ontwikkelingen in slimme cameratechnologie voor je op.

Neurale netwerken en AI

Op 8 oktober komt de softwareversie 2.8 op de markt. In deze versie zet Eocortex in op het gebruik van neurale netwerken en artificial intelligence (AI) om een van de belangrijkste functies van hun systeem – gezichtsherkenning – te verbeteren. Dit maakt Eocortex tot voorloper in de Belgische security markt. Hun geavanceerde systemen zorgen ervoor dat computers in staat zijn om bij te leren en niet enkel commando’s uit te voeren!

Onze bewakingssystemen worden op die manier dus slimmer. Standaard kan een computer zichzelf niets leren. Wij vertellen wat het moet doen, bijvoorbeeld een gele bal herkennen, of een nummerplaat herkennen. Maar moest die gele bal er ineens anders uitzien, dan zal de computer dit niet herkennen. Machine learning (zoals dat heet) betekent dat er nog steeds programma’s geschreven worden voor computers, maar dat computers continu ook zelf bijleren.

En zo is Eocortex dus bezig met het trainen van haar eigen systemen, zodat de eindgebruiker hier de vruchten van kan plukken. Wij zijn ervan overtuigd dat gezichtsherkenning gebaseerd op neurale netwerken beter zal werken dan standaard gezichtsherkenningsmodules. Wel te verstaan: in de toekomst. Op dit moment heeft Eocortex een belangrijke start genomen; de resultaten van deze inspanningen zullen we in de komende maanden en jaren zien.

Verbeteringen integraties

Bij Visuatech promoten we steeds dat IP camera’s zo goed als mogelijk zijn aangepast aan de situatie van de eindklant. Wij zijn ervan overtuigd dat dit de toekomst van beveiligingscamera’s is. In plaats dat je enkel passief naar de beelden van gisteren of vorige week kijkt, ga je actief met de camera’s aan de slag gaan. Je laat camera’s bepaalde handelingen identificeren en jou in real time informeren zodat je proactief in plaats van reactief kan handelen.

Zoals jullie weten, kan je meerdere scenario’s creëren voor de slimme camera’s. Ze kunnen dingen onderscheiden: mensen, voertuigen, nummerplaten, gezichten, kleuren van textiel en zoveel meer. Maar wat nog belangrijker is, is de actie die je toewijst aan die herkenning. Dus: wat het slimme systeem doet eens het beeld herkend is, bijvoorbeeld een poort die opent, een push bericht of een e-mail dat gestuurd wordt. Zo kan je als eigenaar of bewaker proactief handelen.

Bijvoorbeeld: een van onze klanten heeft bij Estée Lauder een scenario geïmplementeerd dat ervoor zorgt dat de bewakers een push bericht op hun scherm krijgen wanneer een vrachtwagen tegen de richting inrijdt.

Dergelijke integraties zullen makkelijker en beter worden in de nieuwe updates van Eocortex.

Updates Eocortex

Ook de updates van Eocortex zullen gestructureerder op elkaar volgen, namelijk per kwartaal.

Eocortex voor Linux

Vandaag is Eocortex gebaseerd op Microsoft software. In het verleden ondersteunden ze ook Linux, maar dat werd niet up to date gehouden. Tot nu! Want Eocortex gaat Linux binnenkort opnieuw ondersteunen.