PIVO is het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding in Brabant. In en rond de gebouwen bevond zich een verouderd camerasysteem dat dringend aan vervanging en uitbreiding toe was. Na de markt grondig te hebben verkend, ging het management in zee met The Belgian Smart Security Solutions

Intelligente camera’s

Nik De Saedeleir (technisch verantwoordelijke camerasystemen): “We kregen het lastenboek toegestuurd en na bestudering daarvan hebben we een voorstel gedaan om er een VMS-systeem met intelligente camera’s en een client server te plaatsen. Die hebben we besteld bij Visuatech.”

Eerste samenwerking 

Het was onze eerste samenwerking, dus het was een beetje afwachten hoe dat in zijn werk zou gaan, maar de samenwerking is bijzonder vlot verlopen. Er hebben zich geen problemen voorgedaan. Integendeel, er ontstond van meet af aan een zeer goede verstandhouding, een goede communicatie en een zeer grote reactiesnelheid.”

Goede communicatie 

“Dat is een van de grote troeven van Visuatech: dat ze altijd alert zijn en direct reageren op vragen of problemen. Je kan ze altijd bereiken. Ik heb ooit na acht uur ’s avonds gebeld en dat was geen probleem. Dat kan je niet bij zomaar iedereen doen. Bij hen dus wel en dat is geruststellend.”