De politiezone ARRO te Ieper, met 126.000 burgers op meer dan 632 km², is al jaren voorzien van 432 slimme IP-camera’s met analysemodules voor gezichtsdetectie, tracking en het zoeken naar verdachten. De belangrijkste taak van het videobewakingssysteem is het waarborgen van het hoge niveau van beveiliging in de stad. Maar omdat de voorzieningen ver uit elkaar liggen over een aanzienlijke oppervlakte, voelde men zeer sterk de noodzaak van een ​​uniform bewakingssysteem met één enkel controlecentrum.

In overleg tussen Visuatech, de beveiligingsadviseur van de politiezone en installateur R.T.S, besloot men om het VMS-platform bij te werken en het systeem op te schalen met extra IP-camera’s. De redenen voor deze upgrade waren:

  • Compatibiliteit met MxPEG-indeling. De faciliteiten waren al uitgerust met de Mobix-camera’s en de eindgebruiker was tevreden over hun prestaties. Daarom moest de software de beelden van die camera’s ondersteunen.
  • Schaalbaarheid. Onze VMS kan eenvoudig worden aangepast om met grote systemen te werken. Het is alleen nodig om meer licenties aan te schaffen voor de extra camera’s.
  • Het gemeenschappelijke controlecentrum met de verschillende toegangsniveaus. Een politiebureau van elke gemeente kan video’s bekijken van andere stations. Het hoofdtoezicht gebeurt echter vanuit het hoofdkantoor.
  • Gebruiksgemak: iedere politieagent kan snel en probleemloos leren werken met de Client en de intelligente modules.
  • Geen onderhoudskosten, waardoor het bespaarde geld kan worden gebruikt om het systeem uit te breiden of bij te werken.

VERDELER: Visuatech
INTEGRATOR: R.T.S.