90 slimme camera’s voor Vatana in Overpelt

Met komst van de nieuwe vestiging van sportwinkel Vatana in Overpelt wou de zaakvoerder investeren in camerabeveilging. Zowel de parking, de kassa’s en de winkelrekken moesten in kaart worden gebracht.

De frustratie van het complex en tijdrovend opzoeken van beelden was duidelijk voelbaar bij de eigenaar. Hierdoor werd er gekozen voor de slimme VMS. De ST licentie beschikt namelijk standaard over verschillende  video analytics en slimme zoekfuncties wat erg nuttig is om snel de dader terug te vinden.

Niet alleen de dader terugvinden is van belang maar ook een verwittiging te krijgen als de dader zich opnieuw op de parking begeeft dat wij dan weer hebben opgelost met een LPR camera met geïntegreerde LPR licentie.

In totaal werden er 90 camera’s geïnstalleerd met een combinatie van GeoVision buiten camera’s en Hillo binnen camera’s. De Hillo binnencamera’s werden tussen de rekken in corridor mode geplaatst zodat dit beter in beeld kwam.

In de toekomst heeft de klant nog de optie om meer data uit zijn camera’s te halen door extra licenties aan te kopen zoals People Counting, Heatmap, Crowd monitoring,…

Producten die werden gebruikt.

CREST Xeon E5 R4 server

VS PRO Cliënt advanced i7

ST Licentie

LPR licentie

GeoVision dome camera’s

GeoVision LPR camera

Hillo Pig-nose camera’s

Partner: Varel Alarm